Poštovani Upravniče:
u poslednja tri dana dostupnost ovog web-foruma postaje izuzetno problematična, budući da je isti (za razliku od matične web-stranice Kamerne scene!) samo tokom današnjeg dana za mene lično u 4 navrata bio apsolutno nedostupan, uz legenadrni ispis na ekranu računara „
Internet Explorer cannot display the webpage” (poslednji put ovaj forum je bio potpuno nedostupan u periodu od 21:09 do 21:22 H. Počeo sam da pišem ovu poruku odmah nakon toga.
Osobito frustrirajuće neugodnosti nastaju kada je član foruma ulogovan i kada npr. kuca svoj post u prozorčetu za ispisivanje, da bi u momentu kada klikne na komadu „pošalji” bio (posle desetak sekundi) obavešten da je forum nedostupan. Sav trud koji je prethodno uložio u stvaranje posta je, naravno, izgubljen bez traga. Meni se to dogodilo upravo juče kada sam pisao post u tematskoj oblasti „Politika”.
Problem nije u individualnoj konekciji korisnika - nebrojeni drugi web-sajtovi (čak i oni grafički izuzetno intenzivni, te, štaviše, i matična web-stranica KSMA) meni su npr. potpuno dostupni u isto ono vreme kada je naš web-forum nedostupan. Zbunjuje to što je ova nedostupnost ciklična i pri tome nepravilna - ne postoji neki određeni vremenski interval u kojem je forum nedostupan (a koji bi mogao da se objasni ažuriranjem foruma ili pravljenjem njegovog
backup-a), već je ta nedostupnost potpuno randomizirana.
Šta je u pitanju? Da li je slučajno pređen eventualno postojeći konekcioni limit foruma? Ukoliko je to slučaj, kakav je limit u pitanju? Ili možda nisu izmirene materijalne obaveze prema provajderu? Ili neko vrši kontinuirane DDoS napade na forum? Ja zaista ne znam šta je u pitanju, pa bih molio da mi u punom kapacitetu autorizovani personal (čitati: Upravnik) odgovori na ova pitanja i iznađe rešenje za ovaj istinski iritantan problem.