Quo Vadis, Srbijo?

Odgovori
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41

Re: Quo Vadis, Srbijo?

Post od Bibliotekar »

Нет, товарищ Алексей - ученые уже выяснили, какая общественно-политическая судьба ждет беспринципные, коррумпированные исполнителе чужих планов:

Slika

:lol:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Post od branko »

Туча у ДС, потукли се Шутановац и Петровић

П. Јеремић

БЕОГРАД – У просторијама Демократске странке избила је туча, а главни актери били су потпредседници те странке Драган Шутановац и Душан Петровић.

Како је „Правда“ сазнала Шутановац је оптужио Петровића да је одговоран за информацију која је доспела у медије да гради луксузни објекат на Врачару у Београду.

Песничење

-Шутановац је ударио Петровића одмах када га је видео у просторијама ДС. Било је страшно, ово до сада није виђено у нашој странци. Не могу да верујем да смо дошли до тога да се обрачунавамо на овакав начин, прво путем медија, а онда и физички. Чини ми се да је ово само почетак. Осталим потпредседницима било је смешно и видело се да су ликовали. Шутановац је сазнао да је шапчанин Петровић дао информације медијима да он са супругом Маријом, фудбалером Немањом Видићем, ћерком Жарка Зечевића Миом и још шест инвеститора у центру Београда гради стамбено-пословни објекат од око 3.700 квадрата – наводи наш извор из ДС.

Наиме, подсећања ради, оно што је засметало Шутановцу, а што је наводно Петровић објавио, јесте да су медији пренели информацију да у самом срцу Београда, у Скерлићевој број 20 на Врачару, министар одбране у Влади Србије и потпредседник Демократске странке Драган Шутановац са супругом Маријом, једном кипарском компанијом и осам инвеститора од којих су неки прилично познати јавности, гради луксузни стамбено-пословни објекат.

Инвестиција од 3.764,27 квадратних метара

Брачни пар Шутановац и остали инвеститори планирају да на Врачару саграде 3.764,27 квадратних метара и то 1.155,82 квадратна метра подземно, а 2.608,45 квадратних метара надземних етажа. Решењем о одобрењу изградње предвиђено је да у објекту буде саграђено девет станова, један локал и 24 гаражна места, а у закуп на 99 година, решењем градоначелника Београда Драгана Ђиласа, инвеститорима је уступљен неопходан део градског земљишта у јавној својини.

Према документацији, коју је и „Правда“ објавила, одобрење за изградњу објекта прво је гласило на Милоша Рутовића и грађевинско предузеће Трешња д.о.о, али се накнадно појављују нови инвеститори, укључујући министра и његову супругу, у чију корист градска власт мења раније донети акт.

Упркос томе, на информативној табли која је уредно постављена на градилишту у Скерлићевој 20 наведени су сви подаци које налаже Закон о планирању и изградњи, осим оног најбитнијег – ко је инвеститор. На табли се загонетно наводи „група грађана“ и број решења о одобрењу за изградњу. Радове изводи фирма Хyтегра д.о.о. и они су почели 9. марта ове године, са роком завршетка до 1. марта 2013. На табли такође стоји да су одговорни пројектанти Татјана Мићић и Рашко Шетровић и надзорни орган Слободанка Бакић.

???
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator

Post od Bibliotekar »

Rad ruku, duši praznik... :lol:

Slika

Poenta je, međutim, u tome da ljudi zaboravljaju da je puki tehnički razvoj omogućio dostupnost i javni uvid u relevantne pravne dokumente neuporedivo širem krugu osoba nego ikada ranije:

Slika

Uostalom, pogledaj i sam šta su sve istinski savesni ljudi koji rade u državnim službama bili kadri da otkriju o navedenom slučaju - jednostavnim pregledom javnih registara:

http://pistaljka.rs/home/read/235

Poodavno ja govorim da će naučno-tehnički razvoj i poštenje spasiti svet! Drago mi je što to polako počinje i da se ostvaruje. :D
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator

Post od Bibliotekar »

Petrović kritično - zatražena pomoć VMA!

http://www.pravda.rs/2012/07/01/petrovi ... cena-usna/

A nije da zbitije nije bilo još poodavno naslućeno i nagovešteno:

Prema nezvaničnim informacijama Pater Familias DS-a, legendarni Deda-Mićun, upravo je formirao anketni odbor (Žarko Korać je već kooptiran!), koji treba da otkrije ko je i kako faktički izazvao ovaj po sorabski demokratski razvoj devastirajući fizičko-politički hepening. :lol:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Post od aleksey »

Vest je malo bajata (dva-tri dana), ali mislim da joj je svakako ovde mesto.

Na prijemnom testu, iz opšte kulture (obrati pažnju: iz kulture), na Filozofskom fakultetu u Nišu, postavljana su i sledeća pitanja (dajem skraćene verzije istih):

1. Koji se biblijski gradovi spominju u naslovu novog hita Jelene Karleuše (ču' ovo: novog hita =)) =)) =)) )?
2. Šta je po veroispovesti oskarovac Tom Henks?
3. Koja je poznata rečenica iz jedne popularne (naravno) američke serije?

Ako neko sumnja u verodostojnost ove vesti, nek' pregleda ceo test i sva pitanja na http://www.filfak.ni.ac.rs/dokumenti/pr ... 202012.pdf

DakleM, ako ne slušaš JK i ne pratiš američke sapunice - teško da možeš upisati FIlozofski fakultet u Nišu, jer ti nedostaje opšta kultura za tako nešto. :((

Mislim, šta reći posle ovoga, sem: Srbijo, yebem li te ludu. Kakve idiote imaš u obrazovanju i Ministarstvu - dobro je i da postojiš uopšte. :( :( :(
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
Palma
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Post od Palma »

Za mene je ovo izjava dana... ma kakvi dana, godine!
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, između ostalog, danas u Zrenjaninu odvali i ovaj biser:

Mislim da više nikada neću biti predsednik u Prištini!

Nešto se ne sećam kad je to bio. :shock:
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Post od Upravnik »

Dovoljno je bilo da ga poseti Flaš Gordon i da nam dragi Tomica promeni mišljenje.
Ništa novo. Koji put ga to već menja? :-???
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator

Post od aleksey »

Pročitah na našem forumu danas:
Ukupno 142 članova
Najviše korisnika OnLine bilo je 43 dana 08 Jun 2012, 11:47
A 08. jun 2012. godine je bio petak, koji je, obično, radni dan.
I u 11:47 je još uveliko trajalo radno vreme u ovoj zemlji.

DakleM:
- ili je trećina naših članova nezaposleno,
- ili trećina naših članova rade treću smenu,
- ili .... (nastavite sami)

Ili se u ovoj zemlji još uvek odlično živi. Mislim, s obzirom šta i koliko se radi.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »

To je 43 korisnika što znači da nisu svih 43. članovi. Među njima ima i gostiju foruma.
I ne mora da znači da su svi iz Srbije.

;)
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator

Post od aleksey »

Biće da si (ponovo) u pravu. ;)

Najverovatnije su to sve korisnici iz inostranstva (mada, znaš ono, "SVbija do Tokija") , koji na forumu usavršavaju svoj srpski jezik i koje silno interesuje naše (uglavnom lokalno) naklapanje.

Kako mi samo ovako logično objašnjenje nije palo na pamet. :roll:
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »

Ne verujem da su belosvetski gosti i da ih interesuje naše naklapanje.
Ali mogu da poverujem da su delom gosti iz okruženja (kako se sad to popularno kaže) i da ih interesuju pozorišni tekstovi.
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator

Post od aleksey »

E, to mi zaista nije palo na pamet (pozorišni tekstovi).

Vidiš, zbog ovakvih stvari si ti Site Admin i U(s)pravnik, a ja plebs. ;)

Živeo nama naš Lukašenko :o) :ymparty: :ymparty: :o) , a ove iz "okruženja" ko šiša što radnim danom, u radno vreme, traže pozorišne tekstove.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »

Ma naravno... Važno je da Srbija radi punom parom! =)) =)) =))
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator

Post od branko »

Zoran Živković želi da izleči DS

BEOGRAD, 9. jula 2012. (Beta) - Član Demokratske stranke (DS) i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da će pokušati da donese promene Demokratskoj stranci i da je vrati njenim izvornim principima.

"Vrh Demokratske stranke je u političkom smislu duboko bolestan i to treba lečiti", rekao je Živković gostujući u "Utisku nedelje" na B92 u nedelju.

Odgovarajući na pitanje da li će se na sledećoj izbornoj skupštini kandidovati za predsednika DS-a, Živković je rekao da "želi da se vrati" i da ima ambiciju da pomogne da se "DS vrati izvornim principima".

Živković nije direktno odgovorio na nekoliko puta ponovljeno pitanje da li će biti protivkandidat Borisu Tadiću na izborima za predsednika DS, već je rekao da je DS stranka koja "treba da se leči".

On je poručio da Srbija može napred, ali da će, bez jake Demokratske stranke, to ići mnogo sporije.

Ješić:Očekivao sam Tadićevu ostavku

Beograd -- Funkcioner DS Goran Ješić izjavio da je očekivao da lider te partije Boris Tadić, zbog lošeg izbornog rezultata, ponudi ostavku na mesto šefa stranke.

"DS je podržala Tadića za mandatara, ali budući da su pregovori propali, za očekivati je da se zakaže sednica Glavnog odbora i vanredna Skupština koja bi bila i programska i izborna. U tom slučaju svi zajedno bismo išli na nove stranačke izbore", rekao je u intervjuu za Blic Goran Ješić, koji je i gradonačelnik Inđije.

On je naveo da je "odgovornost za trenutno stanje na onome ko je donosio najviše odluka, a to je u ovom slučaju Boris Tadić", dodajući da smatra da je DS izgubila prethodne izbore i da su građani "prosto kaznili loše upravljanje državom".

Ješić smatra i da DS ima potrebu da se "konačno politički definiše". "Definitivno imamo jedan ideološki problem u ovom trenutku, a iako smo definisani kao socijaldemokratska stranka, de facto to nismo. Moramo jasno da odredimo političku orijentaciju i da kažemo šta smo i za šta se zalažemo", navodi on.

Ješić je kritikovao i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremić zbog kontroverznih tvrdnji oko odobrenja velikog budžeta za finansiranje njegove kancelarije u Njujorku za vreme predsedavanja Generalnoj skupštini UN.

"Sa velikim finansijskim sredstvima čovek hoće da pravi promociju. To je neodgovornost ljudi koji vrše izvršnu vlast, a dokaz za tu neodgovornost je rezultat izbora koji smo imali pre dva meseca", kazao je funkcioner DS.

On je ocenio da su građani na izborima kaznili DS zbog "osionosti i bahatosti", dodajući da ima desetine ljudi koji, prema njegovom mišljenju, nisu dobro radili svoj posao.

Upitan da li on ima ambicije da se kandiduje na neku strančaku funkciju, Ješić navodi da je njegova ambicija da bude i ostane član DS-a.

"Ja sam član DS. I kada je kritikujem i dalje mislim sve najbolje o toj stranci. U političkom i svakom drugom smislu pokušavam da napravim sebe boljim i kvalitetnijim i zato su kritike važne. Ja sam član DS-a i defakto ću ostati čaln, kaže Ješić i uz smeh dodaje "ako me ne izbace".
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »

O, bože... Živković da izleči DS!? Pa on nije sposoban ni sebe da izleči. L-)

...a Goran Ješić postao pokrajinski sekretar za poljoprivredu. ;)
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator

Post od branko »

Đilas neće protiv Tadića

Zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas izjavio je da pisanje nekih medija o dešavanjima u Demokratskoj stranci ne zaslužuju ozbiljan komentar.

"Mislim da pisanje raznih portala koji nisu više novine ne zaslužuju moj ozbiljan komentar", rekao je Đilas odgovarajući na pitanje novinara da li je tačno da će napustiti DS i osnovati svoju stranku. "Rekao sam da se trudim da odvojim posao gradonačelnika od stranke, a s obzirom na specifične okolnosti nastale u poslednjih 15 dana još više ću se bukavalno truditi", rekao je Đilas.

Poslednjih dana velika pažnja javnosti usmerena je na dešavanja u Demokratskoj stranci, nakon što je Boris Tadić izgubio na predsedničkim izborima, a stranka posle više godina na vlasti odlazi u opoziciju.

Tu pažnju je posebno privukao sukob Dragana Đilasa i Vuka Jeremića oko budžeta za kancelariju u Njujorku tokom Jeremićevog predsedavanja Generalnom skupštinom UN, koji je bio povod za razne spekulacije o raskolu u DS-u.

Sam Jeremić je reagujući na Đilasove kritike izjavio da se tu ne radi o troškovima kancelarije već o borbi za prevlast u stranci.

I mediji su u više navrata pisali o tome da se Đilas nakon poraza demokrata na parlamentarnim i predsedničkim izborima nametnuo kao potencijalni novi lider stranke, budući da je pobedio naprednjake u Beogradu.

List Blic piše, međutim, da se Dragan Đilas nema nameru da se kandiduje za lidera stranke na predstojećim izborima kao protivkandidat Tadiću.

Takođe još se ne zna ni da li će uopšte biti održana vanredna izborna skupština demokrata. U medijima se navodilo da bi ona mogla biti održana u septembru zbog lošeg izbornog rezultata stranke, ali još uvek nema zvanične povrde da će do te sednice i doći

Predsednik DS Boris Tadić nedavno je izjavio da misli da će se Glavni odbor stranke sastati uskoro zbog toga što je potrebno da se određena pitanje rasprave, a tada će se doneti i odluka o izbornoj skupštini.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator

Post od branko »

U istom danu Ješić traži ostavku Tadića i postaje pokrajinski ministar poljoprivrede. Hmmmmm......
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator

Post od aleksey »

Od gubitnika se svi ograđuju i beže.

A Tadić je definitivno gubitnik ovih izbora, hteo on (ili mi) to prihvatiti ili ne...
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »

Rasim Ljajić ulazi u vladu!

Biću potpredsednik i ministar u vladi. Teška odluka , ali jednoglasna. Gorak ukus u ustima , ali svesni smo da smo birali između opstanka i nestanka, rekao je lider SDPS.

BEOGRAD - Lider SDPS Rasim Lajić izjavio je da je Predsedništvo stranke donelo odluku da stranka čini deo vladajuće koalicije.

"Biću potpredsednik i ministar u vladi. Teška odluka , ali jednoglasna. Gorak ukus u ustima , ali svesni smo da smo birali između opstanka i nestanka", rekao je lider SDPS.

Predsedništvo Socijaldemokratske partije Srbije jednoglasno je odlučilo da ta stranka bude deo Vlade Srbije koju će činiti SNS, SPS-PUPS-JS i URS, potvrdio je lider SDPS Rasim Ljajić.

On je ranije rekao da mu je ponuđeno da u novoj vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije i da je u pitanju "više nego korektna ponuda".

Predsedništvo DS, na čijoj je listi Ljajić učestvovao na izborima juče donelo odluku da ne podrži Ljajićev ulazak u vladu, ali su kansije precizirali da to nije odluka DS-a, već individualna odluka Ljajića.
E moj Rasime, pa ni ti nisi ništa bolji od ostalih. Vlast je slatka, nema šta.
Jedan od malobrojnih političara kome sam verovao, pa je samim tim moje razočarenje ogromno, ali ne zato što je ušao u vladu, nego zato što je pogazio svoje JA.
Ako je odluka već odavno pala, čemu onda ovoliko femkanje po novinama.

Ovaj Aleksin post iznad, mnogo govori o Ljajićevom stavu.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Kontakt:

Post od Upravnik »