Ponavljam: ama baš ništa nemam protiv da se i ovakvi postovi objavljuju i ne pada mi na pamet da bilo šta brišem sa ovog foruma.
Nadam se da me, bez obzira na sve, i dalje volite.

iliTadić: Neću biti premijer
"Još ne mogu da kažem šta ću dalje. Moram da razmislim. Neodgovorno bi bilo da odmah kažem šta će biti. Moja poruka za Nikolića je da vodi računa u situacijama kada bude sasvim sam. Ne mogu sada da analiziram šta se desilo, to je posao za analitičare. Kad budem odlučio da budem tumač stvarnosti, mogao bih da uzmem posao mnogim analitičarima. Nizak nivo razumevanja politike u stručnoj javnosti Srbije. Apelujem, kao odlazeći predsednik, da se malo podigne nivo. Ne znam da li će biti kohabitacije. Mnoge stranke odlučuju. Imam informacije, ako su dobre, da su dosadašnji partneri verni. U ovoj kohabitaciji ja, hvala Bogu, neću učestovati, prošle mi je dosta za ceo život", rekao je Tadić.
Tadić je poručio građanima da nastave put ka Evropskoj uniji.
"Hvala svima koji su glasali za mene, i onima koji nisu. Žao mi ješ što mnogi nisu učestvovali. Dobro je da ljudi masovno izlaze, učestvujući u odlukama. Izbori su bili dobri danas, nije bilo krađe. Koliko god da EU prolazi kroz krizu, mi treba njoj da težimo. Tamo će se živeti bolje nego u ostatku sveta najmanje još nekoliko decenija. Čestitao sam Nikoliću, čista i fer pobeda. Nema ovde više nasilja, normalno je čestitati. Odluka o izborima bila vezana za ekonomske probleme, da ne bismo ušli u negativnu spiralu, kakvu imaju neke zemlje EU. Ne možemo da preživimo dve ekonomske tragedije u dve decenije. Kod nas su ekonomske odluke teže zbog onoga iz 90-ih, kada je bila organizovana pljačka naroda.
Tadić kandidat DS-a za premijera
Demokratska stranka predložila Borisa Tadića za mandatara. Tadić je posle sednice proširenog Predsedništva stranke sinoć rekao da ne dolazi u obzir nikakva velika koalicija sa Srpskom naprednom strankom i dodao da to nikad nije ni bila opcija.
On je rekao da će o novoj vladi prvo razgovarati s koalicijom oko Socijalističke partije Srbije i ocenio da je novoj vladi potreban realan i ostvariv plan.
"Kad se postavlja pitanje da li sam ja spreman da preuzmem ulogu premijera, odgovor je da jesam, pod uslovom da budu prihvaćeni ciljevi, načelo i plan rada koji bih izneo svojim koalicionim partnerima", rekao je Tadić.
On je dodao da veruje da neće biti problema da se formira parlamentarna većina.
Na pitanje šta ga je navelo da promeni mišljenje, posto je u izbornoj noći rekao da neće biti premijer, Tadić je rekao da je poslednjih dana od saradnika u stranci i građana čuo uveravanja da ne treba odustati od ciljeva za koje se bori DS, a to je pravednije društvo, i da je potom odlučio da preuzme tu dužnost. "Poslednjih sedam dana sam i od građana, pa i mnogih iz DS-a i koalicionih stranaka dobijao argumentaciju da smo na izborima, pa i svih ovih godina, poručivali da nikada nećemo odustati", rekao je Tadić i dodao da je u izbornoj noći 20. maja rekao ono što je u tom trenutku osećao i mislio i da nije imao rezervni plan.
Tadić je ponovio da njegovo mišljenje o kohabitaciji nije dobro, ali da je to politička realnost u mnogim zemljama.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju