Tajči,
da se nisi možda osetila prozvanom sa ovim mojim zadnjim postom?
Ili je nešto drugo razlog tvoj javljanja?

Kupila spermu "na crno" za 30 evra
Beograđanka D. C. (40) tvrdi da je na crno kupila spermu za vantelesnu oplodnju. Uzorak dobili za 30 evra. Lekari obavljaju analize
REPRODUKTIVNIM materijalom trguje se u Srbiji kao bilo kojom drugom robom. Tokom 2009. godine kupila sam u jednoj beogradskoj klinici spermu. Do uzorka semene tečnosti došla sam uz posredovanje ginekologa, a uz saglasnost supruga.
Ovo, u ispovesti za „Novosti“ tvrdi četrdesetogodišnja Beograđanka D. C. Kaže da je, podstaknuta nedavnim tekstom u našem listu o sumnjama da pojedine klinike u našoj zemlji zloupotrebljavaju oplođene jajne ćelije pri vantelesnoj oplodnji i švercuju ih van zemlje, rešila da progovori.
- Posle 10 godina bezuspešnih pokušaja da dobijemo dete, suprug i ja smo rešili da nađemo donora - ispričala nam je u telefonskom razgovoru ova žena. - Razmišljali smo da odemo u inostranstvo da to učinimo, jer u Srbiji ne postoji banka sperme, koja bi spasla one parove koji se bore sa sterilitetom, a očajnički žele potomstvo. Onda je moj tadašnji ginekolog rekao da postoje ljudi koji prodaju spermu, testiranu i zdravu, i da, ako želimo, može da nam pomogne da je nabavimo.
Kako priča D. C., koja je i dalje bez potomaka, posle razgovora sa suprugom, pristali su, praktično iz očaja. Uzorak sperme, sa papirima o negativnim rezultatima na hepatitis, sidu i druge polne bolesti, dobili su za 30 evra.
- O donoru smo znali samo da je student medicine i ništa drugo. Mada sam tada bila očajna što trudnoća ipak nije uspela, sada sam srećna zbog toga - kaže naša sagovornica. - Ali razlog zbog kog sam vam se obratila jeste da ukažem na to da je država kriva što se parovi koji ne mogu da imaju decu prirodnim putem hvataju za slamčicu i na crnom tržištu pokušavaju da dođu do donora.
Da se trgovina spermom u pojedinim ordinacijama zaista dešava, za „Novosti“ potvrđuje i ginekolog dr Dušan Protić. On navodi da i njemu, neretko, u ordinaciju dolaze parovi sa pitanjem „kako mogu da nađu donora“.
- Među lekarima iz ove oblasti odavno kruže priče da postoje mladići koji se javljaju da budu donori - kaže dr Protić. - Prema onome što sam čuo, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da je i tako, spermu prodaju po ceni od 50 do 100 evra, a lekari su posrednici. Oni obave sve analize, čime se umanjuje rizik od zaraze nekom bolešću. A donori su uglavnom mladi ljudi, mada se, prema onome što sam čuo, dešava da dolaze i sa kumom, bratom, prijateljem.
Dr Protić kaže da je to protivno zakonu, ali je i „humano jer pomažu bračnim parovima da dobiju potomke“. Takođe, tvrdi, „manje je nemoralno nego da lekari koje rade spermograme, na primer, krišom prodaju tu spermu“, a da donor toga nije ni svestan.
I radi...Aleksa ćuti...
Nekada je to bilo na mnogo egzotičnijim mestima.aleksey napisao:I radi...Aleksa ćuti...
Mislim, u kancelariji.
НЕПОЗНАТИ ПОДВИГ ПОТПУКОВНИКА КГБ ПУТИНА У ДРЕЗДЕНУ
Те ноћи 1989. кад је срушен Берлински зид, огромна маса од преко 5.000 људи најпре је продрла у зграду Источнонемачке обавештајне службе Штази у Дрездену,а затим је запленила сву докумнетацију и потом срушила здање.
Велика опасност је претила и мисији совејтског КГБ-а чија се зграда налазила одмах до Штазијеве.
Разуларена, пијана маса Немаца са пивским флашама у рукама продрла је и у двориште управе КГБ-а, чији је старешинина уплашен одмах побегао.
Одговрност за безбедност и команду совјетеске обавешатјне управе преузео је насјтарији по чину, потпуковник КГБ-а, који је од суседног гарнизона совјетске армије затражио да пошаље обезбеђење, али генерал је то одбио јер није имао наређење из Моксве.
Гомила од више хиљада рушилачки и борбено расположених Немаца се приближавала степеништу, а команда у Москви је и даље ћутала, нико није одговарао на телефонске позиве.
Пред масу је изашао потпуковник КГБ-а и с намером да је уразуми, обратио јој се следећим речима:
“То што је срушен Берлински зид је добра воља наше земље. Ову зграду ми чувамо зато што је она својина Совјетског Савеза. Јесте ли ме добро разумели: ово је имовина друге државе! Ми официри је чувамо и испунићемо свој дуг.“
А њих,официра КГБ, у згради је било само осам. Стајали су на прозорима с оружјем на готовс као у караулама.
Потпуквоник је стајао и даље испред гомиле препречивши јој пут. Имао је пиштољ у коме је било 12 метка.
„Ви знате да сам ја официр, и имам пиштољ са 12 метака. Један метак сам оставио за себе, али сам одлучан да испуним свој дуг. Другачије не могу, јер ја сам офоцир“.
Након тих речи упућених гомили, поптпуковник је лаганим кораком почео да се пење из степениште ка улазу у зграду. Пео се полако очекујући да га неко гађа каменом или флашом у леђа. Почео је лагано да се окреће ка гомили, а кад је застао и савим се окренуо, маса је већ почела да се разилази.
Нико од Немаца те ноћи није ушао у зграду КГБ-а у Дрездену, није се домогао ниједног документа из архиве.
У Дрездену са и сада препричава овај догађај који је постао легенда.
Немци се поносе што су тада послушали младог потпуковника КГБ-а, чије име им у том моменту није ништа говорило.
Данас његово име много значи не само Русији и Немачкој, него и целом свету:
Владимир Владимирович Путин, председник Руске Федерације.
Skinuto sa http://mojenovosti.com/index.php?option ... fQoLKxmNFK
Потпуквоник је стајао и даље испред гомиле препречивши јој пут. Имао је пиштољ у коме је било 12 метка.
„Ви знате да сам ја официр, и имам пиштољ са 12 метака. Један метак сам оставио за себе, али сам одлучан да испуним свој дуг. Другачије не могу, јер ја сам офоцир“.
Malo morgen! Pukovniku Herbertu Kehleru niko nije tada zauzeo zgradu! Ona šaka raspomamljenog i od strane CIA-e zavrbovanog kvazidemokratskog jada je vrlo smerno i civilizovano držala demonstracije ispred zgrade. U tome je inače niko nije ni sprečavao. Ali u zgradu niko neautorizovan ušao nije:Те ноћи 1989. кад је срушен Берлински зид, огромна маса од преко 5.000 људи најпре је продрла у зграду Источнонемачке обавештајне службе Штази у Дрездену,а затим је запленила сву докумнетацију и потом срушила здање.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost