Izvinite, ali ko Vam je sad to rekao? Ili ako Vam niko nije rekao nešto takvo, na osnovu čega ste uopšte, za ime sveta, došli do takvog totalno neutemeljenog zaključka? Vi po svoj prilici uopšte ne iščitavate moje odgovore upućene Vama, jer da iščitavate, videli biste npr. u mom odgovoru od 28. IX da Vam u paraboli o Đurađu Vasioncu jasno kažem da bi taj i takav nevidljivi Đurađ u slučaju da zaista postoji morao da ima sekundarne efekte u ovoj Vasioni.Vidimo i to što vidimo smatramo jedino moguće.
Prevedeno na uobičajeni jezik fizike, to bi npr. značilo da svaki obrazovan i u fiziku upućeni čovek zna da čak i objektivno nevidljiva stvar – poput singulariteta u središtu crne rupe – stvara sekundarne efekte (akrecioni disk) koji su savršeno opazivi. Uočavate li distinkciju? Singularitet ne vidimo, ali ne samo da ga smatramo mogućim već savršeno znamo da postoji u središtu Labuda X1.
Uočavate li sada razliku između nevidljivoga Đurađa Vasionca i nevidljivog singulariteta? Ako uočavate, tada ćete shvatiti da Vaša pređašnja postavka uopšte ne važi.
No znate u čemu je zapravo problem? U činjenici da do iste uopšte ne biste ni došli da ste se samo malo potrudili da proučite referentnu materiju, kao što sam Vas već u najmanje 17 navrata u dosadađnjim dijalozima benevolentno i veoma uviđavno posavetovao.

A zaista bi mi bilo žao da mi neko kaže da nisam kopetentan za nešto. I to ne zbog sujete. Svako ima bogomdano pravo da se smeje i da plače.
Ali nema pravo, gospodine, da svojom neshvatljivom i nekonkretizovanom kuknjavom ili svojim bezrazložnim kikotom dodijava drugima. Neprikladno je, jer objektivno konstantno narušava tuđi psihički spokoj, koji takođe treba da bude uvažen.
Drago mi je, gospodine, što moji rudarski eksplanatorni napori izazivaju tako pozitivne posledice kod Vas. Ja s moje strane mogu da Vam zahvalim na tome što sam zahvaljujući Vašim postovima u proteklih godinu dana završio repetitorijum sveukupnog gradiva iz matematike i fizike.Meni je ova naša korespodencija izvrsna i to kao jutarnja gimnastika, beofidbek, kroskontri i džoging za duh i telo.

Ne treba da Vam bude žao, gospodine. Ja, naime, nemam šta da Vam predočavam, budući da mi je u ovim našim diskusijama zaista sve jasno. A kao bibliotekar imam još i jednu dodatnu prednost, pošto znam kako i gde treba da potražim odgovore na ona pitanja koja mi eventualno još uvek nisu jasna. Verovali ili ne, svi odgovori na njih nalaze se u knjigama.Žao mi je i to da mi ne predočavate ono što Vama nije jasno.

Zaista? A sećate li se one Vaše kvalifikacije Tesle kao usamljenog onaniste? Ili one o tome da autoriteti od nauke - po Vašoj merodavnoj proceni! - lupaju gluposti (jedan Stiven Hoking, npr.)? Samo te dve s Vaše strane učinjene opaske u potpunosti negiraju Vašu pređašnju tvrdnju.Ja nikoga ne izlažem omalovažavanju, ruglu i podsmehu.
Pravo na šta, gospodine? Kategorija ljudskih prava je veoma velika, ali i striktno definisana oblast. Da bi se utvrdilo postojanje ili nepostojanje univerzalnosti nekog specifičnog prava isto se mora precizirati.A ja sam mišljenja da svi imamo pravo. Kao što je Nikola Pašić govorio.
Sve najbolje.