Pronađoh, u međuvremenu, na sajtu materijal za ovu vašu skupštinu, i upoznah se sa onim što me interesovalo. Tebi, naravno, zahvalnost za ponuđenu pomoć oko toga.
Koristim priliku (...
"da pozdravim Žiku" 
) da posebno čestitam novoimenovanim članovima Odbora za kulturu i informisanje.
BRAVO, BIBLI.
BRAVO, LUKAŠENKO.
Ovo tim pre jer se u ovakve odbore, po čl. 52. Statuta opštine Senta, osim odbornika, biraju i "
... građani koji su afirmisani u oblasti za koju se radno telo obrazuje", dok čl. 53. Poslovnika opštine Senta, kaže da su to "
... eksperti za određenu delatnost, van organa vlasti"
E, pa, eksperti moji dragi, eto Vama (nama) prilike da date svoj doprinos u sastavljanju mišljenja i predloga ovoga radnog tela Skupštini opštine Senta, a u vezi preuzimanja (ko je rekao "otimanja") Kulturno obrazovnog centra "Thurzo Lajos" od strane Mađarskog nacionalnog saveta.
Nadam se samo da će biti malo suptilniji od zadnja vam dva posta na tu temu:
Bibli napisao:...*ebala nas celomudrena Demokratska vlada & bivša Euroopsesivna skupćina koja je donela u europskim okvirima unikatno stupidan Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina
Veliki Manitu napisao:Nadam se da će sadašnji režim, kada završi sva hapšenja, promeniti idiotski Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina...
Mogu da shvatim da Senćansko mađarsko pozorište pređe delom pod ingerenciju tzv. Mađarskog nacionalnog saveta, ali takve ustanove kulture kao što je KOC ''Turzo Lajoš'', koji bi trebalo da bude ''servis'' svih građana ovoga grada, e to mi ne ide u glavu.