Turistička ponuda Leskovca

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11000
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Turistička ponuda Leskovca

Post od branko »

Koe Ima Po Grad: Memla 2013. ili poznata svrtokuršta

LESKOVAC – Leto je stiglo, a nas nema kuče za ko’e da ne u’vati da ne icepi. Zato su i ovej godine omiljene turističke destinacije uveče u grad i preko dan na stoličku pred kuću.

Leskovac kao i svi turistički centri spremno dočekuje mnogobrojni turisti koji prolaziv pored njega dok idev za Grčku.

Turističke ponude “Zagazite Veternicu 2013″ i “Morava – ošljak inclusive” koje sam opisao prošlu godinu u ovoj vreme i dalje su aktuelne i interesovanje ne jenjava.


Zbog ovuj navalicu strani i domaći turisti neophodno je da se ovaj put kaže nešto od smeštajni kapaciteti koji imamo u ponudu ili narocki rečeno “kude će spijemo”.

Hotel Beograd

Lociran na glavnu ulicu, jedan je od najopljačkaniji hoteli ovog regiona.

Samo 3 kilometra udaljen od prvu pistu, a trista i nešto kilometra od aerodrom od koj’ mož’ i da poletite.

Jedna strana objekta gleda na prelep park koji je preko dan pun s ljudi koji su zakasali u Uslužni centar, a ništa manje zanimljivo je i u večernji časovi kad obiluje s mal’umnici.

Sa druge strane, ova prčvarnica nudi pogled na ulicu sa koje dopiru umirujući zvuci od kočenje kola, startovanje motori i turiranje autobusi od 5 ujt’ru.

Hotel ima 194 kreveta u 114 soba, kubik đubre ravnomerno raspoređen u 44 jednokrevetnih soba, 100 kila prašinu u 56 dvokrevetnih i poganci u 10 trokrevetnih soba. Dok je imala plata za radnici sve sobe su imale telefoni i televizori.

Objekat poseduje restoran u koj su svi iz Leskovac koji su ostali do kraj u školu slavili maturu i u koji ujedno nema ništa kasvetno da se izede već decenijama, što samo govori o tradiciji ovog kompleksa.

Hotel je popularan i među sami Leskovčani koji su, i pored potpuno opremljenog porodičnog doma, spovirali ovde švalerke po cel’ dan. Svoje zadovoljstvo uslugama nisu krili pred ženu, tako da su i one često s tojagu u ruke bile česti posetioci hotela.

Radi bezbednosti svojih posetilaca ulazna vrata poseduju katanac i lanac debljine – podebel od ruku, al’ gosti u svako doba dana mož’ da se munu kroz neku od mnogobrojih rupa koje postojiv na objektu.


Hotel je otvoren do popune slobodnih kapaciteta ili do se neki ne seti da zapiši tej rupke.

Hotel Dubočica

Smešten na izuzetnoj lokaciji u samom centru grada koji ide u propas’ nudi prijatan ambijent pun s kokoše misirke, divlji golubi i gugutke.

Dodatno iznenađenje za gosti nastaje u sumrak, jer je hotel opremljen i sa najnoviji slepi miševi.

sa njegovi 80 ležajeva koj zna koj sad raspolaže.

Kršena stakla ovog velelepnog objekta utepaće na mesto svakog ko im se približi.

Na dve ‘iljade kvadrata prostire se memla koja prosto mami prolaznike da begav preko ulicu.

Donji izlozi su genijalnošću njegovih vlasnika zamenjeni z d’ske na koji svi po red lepiv posteri, tako će turisti imati prilike da vidiv koj klub da posetiv tokom svog izlaska iz ovaj budžak kao i kol’ko koštav časovi za matematiku i engleski.

U sklopu hotela je i restoran u koji je pola Podv’rce pravilo ispraćaj ili ženilo Ronalda sa Elizabetu.

Ćoška ovog hotela posebno je bila značajna za privredni i ekonomski razvoj Jablaničkog okruga. Svaki drugi Leskovčanin koj je imao pecto marke u džep gu je bar jednom zakupija i pokušao da pra’i biznis. To je sve doprinelo da se ovaj objekat osavremeni i da se od sve u njega drvena vrata koja su krasila ćošku prva prejebev. Danas se samo retki sećaju da ste tuj mogli da kupite tost sa šumku i salamu ili uživate u “Shock” žvake posle pljeskavicu s luk.

Pored paučinu, bubaljke i v’ške ovaj objekat poseduje i dva otvora za lift kroz koji će svaki od gostiju imati prilike da propadne u svoje slobodno vreme. Pored toga, pun pansion u ovom objektu uključuje mogućnost da prilikom boravka icepite od nešto glavu.

Zgrada hotela je bila pogođena z dve avionske bombe za vreme Drugog sveckog rata, a privatizacija je potpomogla da ona i dan dan’s očuva taj svoj autentični izgled.

Toplo vi preporučujemo da svratite u ovaj hotel u svako doba dana i noći – možda baš ovde pronađete svoj mir il’ nešto koe će ukradete.

Motel Atina

Nekada poznato svrtokurište, a danas pustelija, lociran je među šibljinke na periferiji grada.

Za one koji žele da pobegnev od svakodnevni problemi il da odmoriv pošto gi je milicija napisala kaznu za žmigavac kad su se isključili od autoput, ovo je idealno mesto.

Blizina autoputa ima svoje prednosti – dok kusate nešto sa bogatog menija restorana motela vrlo je moguće da vam neko uleti sa svem kola kroz prozor u tanjir.

Ono što krasi ovo mesto je vrčkolj kučiki koji tri dana ‘leb nisu jeli. To je samo jedan deo flore i faune kojom odiše ovaj ugostiteljski objekat. Drugi deo je trava poveća nego u džunglu.

Ne trebamo zanemariti i bogat program koji se pruža turistima u večernjim časovima. Kukumevke su aktivni učesnici noćnog života ovoga kraja, tako da nema ni mojega da se naspijete.

Svaka ćoška ovog kompleksa pogodna je za zamočuvanje tako da je navalica gostiju koji je priteralo velika. Neretko ovaj kompleks ugosti i nekog lopova.

Ukoliko imate sreće da zavrne kiša, motel nudi pregršt otvoreni bazeni oko njega koji neće mož’ da promašite na putu za ovo odmaralište.

U neposrednoj blizini je i pumpa na koju bolje da se ne ‘vatate za ništa jer derev. Sipuj gorivo za ‘ljadu dinara i begaj, je jedno od pravila koje treba primeniti.

Pored svega gore navedenog u blizini se nalazi i stovarište s jedno vrzano kuče, pijac pun s hoštapleri koji prodavav kola, kao i Auto moto savez koji će vam za samo ‘iljadu evra produvati dizne i očistiti svećice.

Za sve bliže informacije o rezervaciji i cenama upitati kod kamiondžije koji spijev pred motel.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost