Bogdan magnetno čudo od deteta

Odgovori
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Bogdan magnetno čudo od deteta

Post od Palma »

Bogdan magnetno čudo od deteta

Sedmogodišnji Bogdan Ivković od rođenja ima neobičnu moć - njegovo telo privlači metal poput magneta. Što je aktivniji, više zrači. Lako svojim darom kvari aparate, ali još lakše otklanja epileptične tegobe svoje majke.

Slika

Bogdan Ivković je sedmogodišnji dečak iz Vlasotinca koji je na prvi pogled sasvim običan. Međutim, njegova osobenost se ispoljava tek kada se svuče do pojasa, jer tada njegovo telo deluje kao magnet.

Naime, na njegove grudi i glavu lepe se viljuške, kašike, novac, daljinski upravljači, mobilni telefoni."Malo mi je hladno, ali već mi je pomalo i dosadilo da ovo stalno pokazujem poznatim i nepoznatim ljudima", kaže Bogdan.

Osim metalnih predmeta dečakovo telo isto reaguje i na porcelan. Sa lakoćom je privukao šerpu tešku skoro 3 kilograma kao i bežični mikrofon reportera.

Za ovo njegovo svojstvo, koje poseduje od rođenja, je do pre mesec dana znala samo njegova majka Svetlana.

"Kada sam gledao na Internetu čoveka kako privlači metalne predmete supruga mi je rekla da to može i naš Bogdan", ističe Slaviša Ivković i dodaje da je bio veoma iznenađen kada je video šta može njegov sin.

"Bogdanu se još kao bebi lepila kašičica za telo", objašnjavala je ushićeno Bogdanova mama.

"Kada sam bila trudna sa njim dobila sam epilepsiju. Od pre dvadeset dana ne uzimam više lekove, jer me Bogdan leči svojom energijom", kaže Svetlana.

Kao beba, kažu, pio je tri litre mleka dnevno.
Kada je aktivniji, njegovo telo više zrači ovu energiju. Pored kompjutera ne sme da bude dugo, jer se kompjuter brzo pokvari.

Lekari su upozorili Bogdanove roditelje da njegova energija mora pravilno da se usmeri i da on ne bi smeo da ide na magnetnu rezonancu ne zbog njega, nego zbog aparata.

U svakom slučaju on je jedno živahno dete. Veliku energiju osete svi koji su u njegovoj blizini, naročito kada se rukuju.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Bogdan magnetno čudo od deteta

Post od Upravnik »

Da vidiš ti kakve sve moći poseduje naš Bibli. =))
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Bogdan magnetno čudo od deteta

Post od Palma »

Upravnik napisao:Da vidiš ti kakve sve moći poseduje naš Bibli. =))
Da ti verujem samo na reč? Bogami, ne mogu! :shock:
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4665
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Bogdan magnetno čudo od deteta

Post od Bibliotekar »

Ne verujte nipošto gospođo, ako Boga znadete! Zdrav i apriorni skepticizam spram tako žalosno simulakrumima bremitog okruženja u kojem obitavate u zajednici sa nama zapravo je najveća blagodat koja Vam je kao racionalnome ljudskom biću podarena. Ne verujte bez provere nikome i ne pokljanjate svoju veru ničemu! Jedino ćete tako dugoročno biti kadri da se oduprete izrabljivačkim, zaglupljujućim i Vašu racionalnu čovečnost zatomljujućim i unižavajućim pošastima tzv. modernog doba.

Doba u kojem su jeftini senzacionalizam i lukrativna obmana postali sredstvo za pribavljanje materijalne probitačnosti, tog najvrednijeg od svih dobara kojem teži smežurana duša Savremenog Čoveka, a zarad koje se u grobovima svojim prevrću velikani naučne misli koji se stolećima zalud žrtvovaše, e ne bi li nekako Čoveku pometejsku vatru znanja i sledstvenu pokretačku moć uma darivali!

Jer jedino je tom prokletom pošašću lukrativno orijentisanog senzacionalizma objašnjivo to potpuno prenebregavanje elementarne logike, zapostavljanje ordinarnog školskog znanja i ignorisanje naučne evaluacije, koje nam je u svoj veličini ogoljenog suštastva pokazao pređašnji jeftini senzacionalistički članak!

Lično mi nije jasno kako bilo ko ko pretenduje da je završio osnovnu školu (novinar-izveštač koji je napisao prethodno istavljeni tekst) može sebi da dopusti iskazivanje takve ordinarne gluposti kao što je, npr. ova: „Osim metalnih predmeta dečakovo telo isto reaguje i na porcelan”.

Dečak magnetskim putem privlači porcelain? :shock: Za ime sveta, pa porcelan je nemagnetičan! Sačinjen je od glinenca, koji je čist aluminijum-silikat, ponajčešće mulit (3Al2O3 * 2SiO2), koji je pak izrazito magnetski neutralan (zapravo ekstremno slabo paramagnetičan).

Evo mu tako benavome i dokaza:

http://teacher.buet.ac.bd/bazlurrashid/ ... lec_30.pdf

A dete, tvrdi on, magnetskim putem privlači porcelan? Ta mora da je dete interstelarni fenomen – emanira gustinu magnetnog fluksa od najmanje 100 Tesli! Najjače izmereno kontinualno magnetno polje u laboratoriji (Robert Duncan & Dave Dooling. - Magnetars, NASA, 1998.) je pak svega 40 Tesli iznosilo! Jedini je problem što bi u tom slučaju od siline magnetnog polja ZALEBDELA NJEGOVA DRAGA MAJKA & UKUĆANI MILI (koji su svi redom, veselnici, molekularno magnetični), a taj fenomen još nije opažen… Eto, ni osupnuti novinar zalebdeo nije. Barem za sada. Posle ćemo jošte videti...

Ne znam, doduše, kako bi u slučaju takve magnetne snage detetov hemoglobin reagovao – on je zbog prisutnosti dvovalentnog gvožđa paramagnetičan. Dete bi ponajmanje u teškim modricama moralo biti, barem na mestima na kojima magnetni mu fluks emanira. Štaviše, čak bi i zastoj krvotoka jamačno usledio! A ja modrih pečata na fotografiji nešto ne vidim... :?

A i te kašike i novčani apoeni su mi nešto sumnjivi. Voleo bih da znam je li slučajno od prilepljenoga escajga na telu mu nešto od aluminijuma, ne daj bože, bilo. Aluminijum i legure mu, znano je to u fizici dobro, slabo su paramagnetični, magnet ih ne privlači. Dapače, magnet aluminijum odbija, zbog šugavog Lencovog zakona. Leteli bi alumijumski escajg i posuđe ino unaokolo po stanu, da im se magnetski snažno dete, ne daj bože približi. Ista je stvar i sa onim za čelo mu prilepljenim metalnim apoenom. Nešto mi se čini da je od legure bakra, nikla i cinka – sve samih ne-feričnih metala, a njih MAGNET ODBIJA. Ali možda mi grešimo – ta možda uopšte magnetizam nije u pitanju! Jerbo da je magnetizam, dete se ne bi zarad privlačenja metaličnih predmeta razodevati moralo. Na magnetizam, naime, odeća ne deluje. :o

Trebalo bi zato zarad otklanjanja sumnji, a na srpsku & planetarnu polzu naučnu, dete smesta strogom naučnom eksperimenu podvrći. Upaliti, npr sveću, pa je detetu približiti. Plamen sveće je, kao što znamo, dijamagnetičan (Faradej-Cantedeskijev eksperiment):

Slika

Plamen sveće u magnetnom polju

Zanimljivo bi bilo videti kako se plamen u prisustvu detetovoga magnetizma ponaša. Možda bi, u slučaju povoljnoga ishoda dete kano mlađahnoga vatrogasca mogli iskoristiti! :lol:

Ja bih ga pak najrađe u dielektričnu posudu sa ferofluidom na kratko uronio. Ako dete vaistinu generator magnetskog fluksa jeste, ferofluidna tečnost bi smesta iznad megnatoprodukcionih, mlečnim inputom jamačno osnaženih mu delova njegovoga tela, specifičan oblik poprimila, te bi tako smesta svaka sumnja bila otklonjena.

Slika

Ferofluidna tečnost u magnetskom polju

No pre toga bih, a zarad predupređenja materijalnog troška nepotrebna, ja to obdareno dete pre njegova dovođenja u blizinu metalnoga escajga po golome telu TALKOM DOBRO ZAPRAŠIO, pa ga ponovo eksperimentu privlačenja podvrgao. Sumnjam da bi se tada o njega išta prilepilo. :twisted:

Ja bih pak tom senzacionalističkom novinaru ponešto drugo prilepio. Onako toržestveno naučno. Zarad bolje i lepše budućnosti ljudske. :!:
Acriter et Fideliter!
Slika

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost