Indijac Ziona Čana je glava najveće porodice na svetu. Ima 39 žena, 94 dece i 33 unučadi sa kojima živi u četvorospratnoj kući sa 100 soba. Čana tvrdi da nije isključeno još neko proširenje porodice, jer, kako kaže, ne želi da propusti nijednu priliku za brak.
Izreka „Kad žene i deca nisu besni, ni kuća nije tesna" mogao bi da bude moto porodice Zione Čane, 66-godišnjeg Indijca, koji pod istim krovom živi sa 39 supruga, 94 dece i 33 unučadi.
Svi žive zajedno u četvorospratnoj kući, bolje reći zgradi sa 100 soba, u jednom selu u državi Mizoram, na severoistoku Indije, nedaleko od granice sa Mjanmarom i Bangladešom, pišu lokalni mediji.
„Desilo mi se da sam se u jednoj godini oženio sa 10 žena", objasnio je novinarima Čana koji je svoju prvu suprugu, danas 69-godišnjakinju, upoznao kada mu je bilo 17 godina.
„Spreman sam da još uvećam svoju porodicu, jer ne želim da propustim nijednu priliku za brak."
„Imam toliko ljudi o kojima se brinem i koje izdržavam da sebe smatram srećnim čovekom", ističe taj neobični Indijac.
Sve supruge dele sobu koja se nalazi tik uz njegovu, a ako je verovati meštanima, Čana voli da je uvek uz njega sedam do osam žena.
Njegovi sinovi sa svojim ženama i decom zauzimaju različite sobe u kući.
Svako u porodici ima svoje zaduženje. Kćerke indijskog patrijarha čiste i peru, njegove snaje kuvaju, dok muškarci rade van kuće u poljima ili brinu o stoci.
Svakog dana, ta mnogobrojna porodica pojede 91 kilogram pirinča i 57 kilograma krompira koje sama proizvodi na imanju.